OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. február 7., csütörtök 10:37

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 7., csütörtök (OS) - A Momentumon és a Párbeszéden múlik, mikor kapják vissza az állami támogatásukat

    Az Állami Számvevőszék azonnal visszavonja a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt költségvetési támogatásának felfüggesztését, amennyiben megfelelő módon igazolják a gazdálkodásuk törvényes kereteit. Alapvető állampolgári érdek, hogy a pártok elszámoltathatóan és átláthatóan gazdálkodjanak az adófizetőktől, illetve a támogatóiktól származó pénzekkel. A két párt az elmúlt három hétben nem küldött meg az ÁSZ részére ezt igazoló dokumentumokat.

Az Állami Számvevőszék a 2018. évi országgyűlési választás kampánypénzeinek ellenőrzése keretében 2019. január 16-án zárta le a Momentum Mozgalom és a Párbeszéd Magyarországért Párt ellenőrzését. A Momentum és a Párbeszéd nem igazolta a törvényes gazdálkodásnak való megfelelést, ezért az ÁSZ mindkét párt esetében kezdeményezte a költségvetési támogatásuk felfüggesztését.

Az ÁSZ a jelentések nyilvánosságra hozatalával egyidejűleg tájékoztatta a Momentum elnökét és a Párbeszéd társelnökeit, hogy milyen dokumentumokkal kell igazolniuk az ÁSZ felé azt, hogy megteremtették a vonatkozó törvényeknek megfelelő gazdálkodás feltételeit. Amennyiben ennek megfelelő módon eleget tesznek, az ÁSZ azonnal visszavonja a költségvetési támogatásuk felfüggesztésére vonatkozó intézkedését.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.