OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. február 12., kedd 10:24

A Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 12., kedd (OS) -

    Bajánsenye Önkormányzatának különdíját Pintér Lelle Boróka, a szlovéniai Hodos községét Pongrácz Mónika, Kercaszomorét Cseke Sándor és Őriszentpéter városét Jánosi Zsuzsanna érdemelte ki. Az Őrségi Nemzeti Park különdíját Soós Zsombornak ítélte oda a zsűri, a Kerkabarka Színjátszó Társulatét Benko Eva Marijának.

A verseny után a szomoróci haranglábnál koszorúzást tartottak. Bence Lajos idézte fel a trianoni békeszerződés aláírása után a szerb megszállók ellen fegyvert fogó szomoróci férfiak és kercai katonák bátorságát. Innen a szlovéniai Domonkosfára vonultak át az ünneplők, ahol a községi magyar nemzeti önkormányzat vendégeként, helybéliekkel együtt követték figyelemmel a Kercaszomor Értéktára könyvsorozat első két kötetének bemutatóját.

Kapornaky Sándor kercaszomori polgármester köszöntő szavai után a 85 éves Pongrácz Dániel mérnök idézte fel családja határszéli kálváriáját, és a száz éve megszállt Domonkosfán meghatottan fejezte ki örömét, hogy a rendezvényen újra találkozhatott hajdani (1941–43) kisiskolás társával. A Kapornaky Gyula válogatott verseit tartalmazó második kötetet Soós Kálmán sorozatszerkesztő mutatta be, miközben a versmondó verseny győztesei tolmácsolták a költeményeket. A műsor zárásaként Szabó András előadóművész Közös kincs címmel tartott pompás irodalomórát a száz éve elszakított nemzettestek magyar irodalmából.
A Communitas Fortissima emlékünnepen részt vett a Legbátrabb Város, Balassagyarmat küldöttsége Medvácz Lajos polgármester vezetésével.  

     Kiadó: Fortissimi (Legbátrabbak) Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.