OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 13., szerda 10:05

Az Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság közleménye
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - Az Emberi Erőforrások Minisztériuma egyetért az Alapvető Jogok Biztosának a sajtóban tegnap megjelent ajánlásaival, amelyeket a kórházi ellátásra szoruló gyermekeket kísérő szülők benntartózkodásának lehetőségeivel kapcsolatban fogalmazott meg.

    Az érintett közfinanszírozott kórházak esetében már eddig is jelentős összeggel támogattuk a gyermeküket kísérő hozzátartozók elhelyezését. Jogszabály alapján a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő biztosítja a 14 év alatti gyerekek hozzátartozói, a szoptatós anyák és a fogyatékkal élők kísérői számára a kórházban tartózkodás feltételeit. 2018-ban ezt az ellátást több mint 44 000 hozzátartozó vette igénybe, amire az állam összesen 621 millió forintot költött.

Egyetértünk azzal, hogy a szülők gyermekük mellett tartózkodását nem lehet külön díjfizetéshez kötni, és azzal is, hogy szükség van az elhelyezés körülményeit, komfortfokozatát rögzítő általános szabályozás létrehozására, aminek a kidolgozását a minisztérium megkezdte.

     Kiadó: Emmi - Egészségügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.