OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 9. csütörtök
Ismertető


2019. február 13., szerda 10:07

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) - Kik kapnak VIP-kártyákat a Honvédkórházban?

    A kormánypárti média nemtelen támadást indított Demeter Márta ellen, aki arra kért lehetőséget, hogy gyógyíthatatlan beteg édesanyjával együtt tölthesse az utolsó napokat. A kormánypárti Origo arról írt, hogy az LMP társelnöke VIP-kártyát igényelt a Honvédkórházban.

A Liberálisok szeretnék tudni, hogy közadatnak minősül-e ez az információ, ezért közadat-igényléssel fordulunk a Honvédkórház vezetőjéhez. Szeretnénk, hogy kiderüljön, kiknek van különleges egészségügyi ellátást biztosító VIP-kártyájuk a Honvédkórházban.
Tudni szeretnénk, hogy kik döntenek ezekről a VIP-kártyákról, és mi alapján dől el, hogy ki jogosult rá, és ki nem? Szeretnénk megtudni, milyen extra szolgáltatásban részesülnek a VIP-kártyatulajdonosok? Miben különbözik az ő ellátásuk azoktól, akik csak szimplán társadalombiztosítással rendelkeznek? Az Emmi-t vezető minisztertől pedig azt szeretnénk megtudni, hogy az országban vannak-e más egészségügyi intézményekben is ilyen VIP-szolgáltatást biztosító jogosítványok? Ha vannak, hol, kik, kitől és hogyan kaphatnak ilyeneket? Amennyiben közadatnak minősül a VIP-kártya igénylése, kérjük, hozzák nyilvánosságra, hogy még kik igényeltek és kaptak ilyet! Amennyiben ez az adat nem közérdekű, arra kérjük a Médiahatóságot, hogy járjon el az Origóval szemben!


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.