OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. február 13., szerda 14:07

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 13., szerda (OS) -

    A magyar szocialista politikus megerősítette, hogy támogat az EP-jelentésben megfogalmazott minden olyan intézményi és politikai reform-javaslatot, ami e veszélyes politikai törekvések megfékezését segítheti, így a polgárok bizalmát, demokratikus jogaik érvényesülését, az Unió hatékonyabb, átláthatóbb működését, a fenntartható fejlődést, az EU kettészakadásának megelőzését célzó megoldásokat. Hangsúlyozta: ezek közül ma különösen időszerűnek tartja az EU-ban a minősített többségi döntéshozatal általánossá tételét, továbbá az Európai Parlament szerepének erősítését az Európai Tanács, a tagállamok – gyakran szándékos – döntésképtelenségének ellensúlyozására.

Az európai együttműködés jövőbeni kívánatos súlypontjairól szólva Szanyi Tibor – korábbi parlamenti megszólalásaival összhangban - ezúttal is a szociális biztonság erősítését, a társadalmi igazságosság érvényesítését helyezte az Unió előtt álló kihívások élére: "Szocialista politikusként és az európai integráció következetes híveként ismételten sürgetem a Szociális Európa történelmi feladatának megvalósításához, a Szociális Pillér tényleges működéséhez szükséges politikai garanciák és konkrét intézményi, jogi feltételek mielőbbi létrehozását. A jövő európai polgára ugyanis elsősorban ennek kézzel fogható, saját életkörülményeit befolyásoló eredményei fényében fogja megítélni az egységes, békés és igazságos Európa érdekében végzett közös munkánkat".

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.