OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. február 14., csütörtök 10:59

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület nyilatkozata

    A Pulszky Társaság - MME tagjai, mint a nemzeti értékek és a világörökség megőrzése iránt elkötelezett szakemberek, aggodalommal figyelik az MTA és kutatóintézetei körül zajló folyamatokat, veszélyeztetve látják a közgyűjteményekkel közös projektek sikerét. Meggyőződésünk, hogy a tudomány művelését, az alapkutatásokat életcélul választó, az MTA hálózatában dolgozó kollégák rendkívül fontos és nélkülözhetetlen szerepet játszanak a múzeumok szellemi környezetének alakításában, az itt folyó tevékenység irányainak közös kijelölésében. Veszélyeztetve látjuk az MTA-hoz tartozó jelentős közgyűjtemények, valamint közgyűjteményekkel közös akadémiai kutatócsoportok további munkáját is. Általános vélemény, hogy mindenfajta, az alapokat megrengető  átalakítás csak körültekintő előkészítés után, a megfelelő kompetenciájú szakemberek bevonásával vezethet eredményre. Időt, konszenzusos megegyezést, a tudomány szabadságának tiszteletét kérjük.  

A Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület elnöksége

     Kiadó: Pulszky Társaság - Magyar Múzeumi Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.