OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. február 14., csütörtök 12:27

A Magyar Liberális Párt közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 14., csütörtök (OS) - Fogadjuk meg Európa javaslatát, támogassa végre hazánk is az orvosi kannabiszt!

    A Liberálisok szerint a Fidesz ultrakonzervatív hozzáállása az orvosi célú kannabiszhoz a beteg embereknek árt a legtöbbet. Ahogy az EP-képviselők is felhívták rá a figyelmet: “az orvosi kannabisz hatékonyan csökkentheti az AIDS-hez, illetve a HIV-hez köthető nagymértékű fogyást, segíthet a mentális zavarok, például a pszichózis, valamint az epilepszia tüneteinek enyhítésében, valamint az Alzheimer-kór, az asztma, a rák, és több más betegség kezelésében. Segít az elhízás és a cukorbetegség kockázatának csökkentésében és a menstruációs fájdalom enyhítésében". A kannabisz hatású gyógyszerek ráadásul mellékhatás nélkül csökkenthetik a betegek fájdalmait és javíthatják a közérzetüket. A magyar egészségügynek már régóta ott kellene tartania, hogy törvényi szabályozás keretein belül a magyar orvosokat továbbképezzék a kannabisz tartalmú gyógyszerek innovatív felhasználási területeiről.

A Liberálisok felszólítják az Orbán-kormányt, hogy szakítson végre maradi politikájával, és a beteg emberek érdekében mielőbb lásson hozzá az orvosi célú kannabisz használatát szabályozó törvény kidolgozásához!

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.