2024. április 28. vasárnap

2019. február 20., szerda 09:14

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 20., szerda (OS) - Visszavásárolhatják a bankok által elvett otthonukat a Nemzeti Eszközkezelő ügyfelei - 32 ezren kapnak levelet, 60 napon belül kell rá válaszolniuk

Az ingatlan visszavásárlását tovább segítjük azzal, hogy a tulajdonszerzés kapcsán felmerülő anyagi és eljárási kötelezettségeket az állam viseli.
A NET programnak köszönhetően több mint 36 ezer otthont tudtunk megvédeni, és mintegy 154 ezer ember menekült meg úgy a többmilliós hiteltartozástól, hogy továbbra is az otthonában maradhatott. A 2018 decemberében elfogadott törvényjavaslat lehetővé tette, hogy a programban résztvevő érintettek rendkívül kedvező feltételek mellett visszavásárolják ingatlanukat, így a bérlők ismét tulajdonosaivá válhatnak korábbi otthonuknak.
A kedvezményes visszavásárlás feltételeinek megteremtése újabb segítséget jelent a korábban bajba jutott devizahiteleseknek, egyben része a kormány azon otthonteremtési intézkedéseinek, melyek célja, hogy minden ember saját otthonban élhessen.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2019. február 20.

Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter