OS Országos Sajtószolgálat
2024. július 3. szerda
Ismertető


2019. február 23., szombat 14:01

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) - Nyilvánítsák nemzeti gyásznappá a tatárszentgyörgyi romagyilkosság napját!

        A Magyar Liberális Párt a ma tíz éve meggyilkolt Csorba Róbertre és öt éves kisfiára, Csorba Robikára emlékezik. A rasszista indíttatású tatárszentgyörgyi romagyilkosság 10. évfordulóján kezdeményezzük, hogy a kormány nyilvánítsa február 23-át nemzeti gyásznappá. Február 23-a nem csupán a roma magyarok, egy társadalmi kisebbség tragédiája, hanem az egész magyar nemzeté. Fontos, hogy évről évre emlékeztessünk minden magyar állampolgárt arra az eseménysorozatra, mely összesen hat ártatlan roma honfitársunk halálához vezetett, és melyek mögött kizárólag az előítéletek, a rasszizmus, a kirekesztés és a gyűlölet állt.
     Kezdeményezzük, hogy a nemzeti gyásznap keretei között ezen túl minden évben február 23-án valamennyi közintézmény homlokzatára helyezzék ki a fekete gyászlobogót, az Országház előtti nemzeti lobogót katonai tiszteletadással vonják fel, majd eresszék félárbócra. Február 23-a nemzeti gyásznappá nyilvánításával lehetőség nyílna arra is, hogy az oktatási intézményekben méltó módon emlékezzen meg a jövő generációja is a magyar nemzet tragédiájáról. Arról a tragédiáról, amely azt üzeni: ha a hétköznapokban teret engedünk a rasszizmusnak, és nem emeljük fel a szavunkat a kirekesztés és a megbélyegzés minden formájával szemben - érjen az bármilyen etnikai, vallási vagy szexuális kisebbséget - akkor a gyűlölet egy idő után minden esetben tettlegességhez és végül gyilkosságokhoz vezethet.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.