2024. április 29. hétfő

2019. március 6., szerda 16:57

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. március 6., szerda (OS) - Tarlós István hirtelen meghallotta a repülőket -

Tarlós István hirtelen rájött, hogy van egy reptér Budapesten, és az önkormányzati kampányra fordulva egyszer csak felismerte, hogy a zajszennyezés komoly problémát jelent. Tarlós Istvánnak nyolc éve volt megoldani a problémát, de nem tett semmit, ezért ígéretei megkésettek és komolyan vehetetlenek.

A főpolgármester nyolc év városvezetés után most azt ígérte, hogy az éjszakai repülési tilalom bevezetésével akár egy év alatt megoldaná a problémát. Mindez nem több, mint üres kampányígéret, amire az elmúlt nyolc év a bizonyíték. Ha ugyanis Tarlós Istvánnak valóban fontos lenne az a sok ezer család, akiknek napi szinten keseríti meg az életét a zajszennyezés, akkor talán ez a probléma is bekerült volna azon pontok közé, melyeket az indulás feltételéül szabott Orbán Viktornak.

Az LMP megoldást sürget, aminek az éjszakai repülési tilalmon kívül része kell, hogy legyen egy kárrendezési alap is, melyet a szennyezők befizetéseiből töltenek fel, és amiből ellensúlyozni lehet az érintett családokat ért veszteségeket.

Demeter Márta
társelnök