OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 15., péntek 10:02

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - "A legdurvább rasszizmus, ha úgy tesznek, mintha nem is léteznél" - Tudósítás Sermer Ádám és Setét Jenő beszélgetéséről

    A beszélgetés legfőbb tanulsága talán az volt: a cigányságot sokkal inkább veszélyezteti a szalonképes, mint a nyílt rasszizmus. Setét Jenő arra figyelmeztetett: a bujtatott kirekesztést lényegesen nehezebb felismerni, mint a fegyveres katonai szervezetekkel operáló nyílt rasszizmust, és sokkal nehezebb harcolni is ellene. Az aktivista ebben látja a jelenlegi kormányzás veszélyét, hiszen - ha a Jobbikkal ellentétben nem is tartja szélsőjobboldalinak a Fideszt -, a bujtatott kirekesztés a Fidesz politikájában is felfedezhető.

Akkor, amikor sorra büntetnek meg romákat olyan szabálysértések miatt, amilyenekért a rendőrség más esetben a füle botját sem mozdítja;  amikor a kormány és/vagy a média összemossa a szociálisan hátrányos helyzetű társadalmi réteget a cigánysággal; amikor ennek következtében  sokan gondolják úgy, hogy a roma családok a nagyobb szociális juttatás megszerzéséért vállalnak több gyereket; amikor egy romákról szóló pozitív újságcikknél a szem elkezdi automatikusan keresni a negatív tartalmat, de akkor is, amikor cigánytelepek százain nincs bevezetve se a víz, se a villany, nincs infrastruktúra, sem hulladékszállítás, sem közvilágítás – nos, akkor a kormánynak ezekre problémákra nincsen kézzel fogható válasza. Nincs, mert eleve úgy tesz, mintha ezek a gondok nem is léteznének.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.