OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 15., péntek 18:16

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - Fodor Gábor: 1848 hősei az európai Magyarországért adták életüket - Tudósítás a Liberálisok március 15-i rendezvényéről

    A Fidesz-kormány ravaszkodik, kötekedik és ügyeskedik, ahelyett, hogy partneri viszonyt alakítana ki Európával – erről beszélt Fodor Gábor a Magyar Liberális Párt március 15-i ünnepségén, a Pilvax közben. A Liberálisok elnöke szerint aggasztó, hogy Orbán Viktor Lenint idézve sértegeti európai szövetségeseit és közben befogadja Putyin bankját, a Nemzetközi Beruházási Bankot. 1848 hősei a szabadságért, a független és európai Magyarországért áldozták fel az életüket. Azokért az európai értékekért, amelynek a rendszerváltó Fidesz hátat fordított. Fodor Gábor szerint a pávatáncot folytató Orbán-kormány helyett az országnak végre olyan vezetőkre lenne szüksége, akik határozottan és egyenesen kiállnak az európai értékek, a szabadság mellett.

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje arról beszélt, hogy Budapest mindig is a magyar szabadság központja volt. És ezt a szabadságot sodorta veszélybe a Fidesz-kormány illiberális politikája. Rátörnek a civilekre, bekebelezik a médiapiacot, kisajátítják a kultúrát, üldözik a tudományt – sorolta Sermer, aki szerint az Orbán-kormánnyal szemben meg kell védeni Budapest szabadságát és függetlenségét.

Radó Bence, a Liberális Fiatalok Társaságának elnökségi tagja a fiatalok szerepét hangsúlyozta a szabadságért vívott küzdelemben. A szellemet, a gondolkodás szabadságát nem engedhetjük, hogy bárki korlátok közé szorítsa.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.