OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2019. március 15., péntek 20:21

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - KEP Törzsasztal Fórum az Akadémián irányításról, koordinációról

    A Közép-Európai Club Pannonia (KEP) budapesti Törzsasztal programja újabb állomásaként 2019. március 13-án az MTA Könyvtár tanácstermében fórumot tartott. Témája az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSzB) valamint a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanács (NGTT) tevékenysége. Dr. Baráth Etele, az EGSzB tagja, v. Európa-ügyi miniszter és Prof. Báger Gusztáv, az MNB Monetáris Tanács tagja, a NGTT tudományos oldala elnöke volt az előadó. Az est moderátora, Dr. Czeglédi József, a KEP elnöke volt. A fórum elősegítette, hogy résztvevői megismerjék az Európai Unió és Magyarország gazdaságának és társadalmának irányítását, koordinálását. Mindkét szervezet széleskörű felhatalmazással, több száz taggal működik a munkaadói és munkavállalói szervezetek és más érdekcsoportok (közöttük a civilek) képviseletében. A két szervezet hasonló funkciót lát el európai szinten, illetőleg Magyarországon. A törzsasztal fórum félszáz részvevője a KEP tagjaiból, partnereiből állt. Több professzor, akadémikus is részt vett, de jelentős számban fiatalok is megjelentek. Elfogadva a meghívást, a Miniszterelnökség munkatársa is jelen volt a rendezvényen. További inf.: www.kepcp.hu
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.