OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2019. március 15., péntek 20:21

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. március 15., péntek (OS) - KEP Törzsasztal Fórum az Akadémián irányításról, koordinációról

    Baráth Etele előadásában kiemelte az egyéni és kis társadalmi csoportok véleménye meghallgatásának és figyelembe vételének fontosságát. Az EGSzB a Római Szerződéssel létrehozott társadalmi egyeztetést végző szervezet, amely véleményeket gyűjt, értékel és javaslatokat tesz. A demokrácia követelményeit nagyon fontosnak tartja.
Báger Gusztáv méltatta, hogy több érintett civil szervezet jelen van a fórumon. Az NGTT 6 partneroldalával - gazdaság, munkavállaló, civil, tudomány, művészet, egyházak - nyitottságot, átláthatóságot és széleskörű egyeztetést testesít meg. A kormány köteles a javaslatokat és megállapításokat figyelembe venni a jogalkotás során.
A program végén kérdéseket tett fel a hallgatóság. Ezek egyike volt a szociális válság, egy másik pl. a nyugdíjrendszer. Baráth Etele válaszában kiemelte az ösztönzést az élethosszig való tanulásra. Báger Gusztáv úgy vélte, hogy nincs egyetlen megoldás és folyamatosan dolgoznak rajta. Czeglédi József moderátor összefoglalójában megköszönve a színvonalas előadásokat és hozzászólásokat kiemelte a koordináció, a korszerű információk hatékony terjesztésének és a párbeszédnek a jelentőségét a bemutatott szervezetek munkájában. További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.