OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. március 18., hétfő 11:25

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - DK: Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért!

    Egy gépfegyveres merénylő 50 embert ölt meg, amikor két mecsetet is megtámadott az új-zélandi Christchurchben. Egy civilizált ember tudja, hogy a terrornak nincs vallása - a gyilkosság mindig gyilkosság - Bayer Zsolt a blogján mégis a muszlim-ellenes új-zélandi terrorista mosdatásába kezdett, mondván ő csak egy titkosszolgálati akció végrehajtója, aki azért ölt, hogy lejárassa a “bevándorlás-ellenes" kormányokat. Bayer odáig megy, hogy "most már számos titkosszolgálat azon dolgozik, hogy ebből a tömeggyilkosságból a lehető legnagyobb hasznot hozza ki a bevándorláspárti, kozmopolita, nemzetellenes politikai erők számára". Ha tehát egy feltüzelt szélsőjobboldali fegyvert fog és tömegmészárlásba kezd, az nem az ő és a szélsőjobb hibája, hanem mindenki másé.

A Demokratikus Koalíció azt követeli, hogy Bayer Zsolt kérjen bocsánatot az új-zélandi terrorista mosdatásáért! Ha egy szélsőjobboldali gépfegyverrel megöl 50 embert csak azért, mert ők muszlimok, akkor nem összeesküvéseket kell gyártani a kimosdatására, hanem elítélni, mint minden tömeggyilkost, legyen bármilyen származású vagy vallású! A DK szerint egy ilyen tragédia után Bayer Zsoltnak éppen az ellenkezőjét kellene tennie, mint amit most csinál: beismerni, hogy a szélsőjobboldali terror is terror, és belátni, hogy az idegen-ellenes gyűlöletkeltés hatásai nem érnek véget a szavazófülkékben.

Rónai Sándor
szóvivő
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.