OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 18., hétfő 12:35

Budapest Főváros Kormányhivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 18., hétfő (OS) - Kiürítés és útlezárások Budafokon: világháborús bombákat hatástalanít a Honvédség - A Magyar Honvédség tűzszerészei szombaton emelik ki és hatástalanítják a Duna budafoki szakaszán megtalált két darab egyenként egytonnás robbanótestet. A rendőrség a művelet idejére 1 kilométeres körben kiüríti a városrészt, valamint lezárja a 6-os számú főutat, és a MÁV Kelenföld-Érd alsó-Tárnok közötti szakaszán is szünetel majd a vonatközlekedés.

    A Duna fővárosi, XXII. és XXI. kerületek közötti szakaszán tavaly ősszel megtalált két darab, egyenként egytonnás, második világháborús amerikai bomba kiemelését és hatástalanítását 2019. március 23-án szombaton hajtják végre a Magyar Honvédség 1. Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred katonái. A művelet idejére a környéken élők és dolgozók biztonsága érdekében Budafokon 1 kilométer sugarú körben a BRFK kiürítést rendelt el. Az érintett területet a lakosságnak és az ott dolgozóknak legkésőbb délelőtt 10 óráig el kell hagynia, és csak a hatástalanítás sikeres befejezése után térhetnek vissza. Budafok-Tétény Budapest XXII. kerület Önkormányzata a lakosság számára három befogadó helyet jelölt ki, valamint a folyamatos egészségügyi ellátásra szorulók szállításáról és felügyeletéről is gondoskodik.
     Kiadó: Budapest Főváros Kormányhivatala

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.