OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. március 20., szerda 21:21

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 20., szerda (OS) - Az LMP reagálása az Európai Néppárt döntésére

    Eső után köpönyeg: az LMP álláspontja szerint a magyar emberek szempontjából irreleváns, hogy mire jutott egymással a Fidesz és a Néppárt. A Fidesz számtalanszor bizonyította, hogy nem hajlandó és nem is képes a magyar emberek képviseletére az Európai Parlamentben. A Néppárt pedig azt bizonyította, hogy ugyan megrémült attól, hogy az EP-kampányát alááshatja a Fidesz negatív megítélése, de még a saját belső problémáinak megoldására is képtelen, miközben éveken át elnézte, és ezzel legitimálta a Fidesz elfogadhatatlan intézkedéseit. Mindezzel csak még egyértelműbbé vált, hogy nem lehet az Európai Néppártra bízni Európát.

Az LMP meggyőződése, hogy a Néppárt az európai intézményeket irányító koalíció meghatározó szereplőjeként felelős azért, hogy az elmúlt évtized két nagy válságát, a 2008-as gazdasági világválságot és a 2015-ös migrációs krízist sem tudta megfelelően kezelni az EU. Teljesen egyértelmű, hogy egy olyan nemzetközi helyzetben, amikor alapvetően kell újrafogalmaznunk az Európai Unió és benne a magunk szerepét, nem lehet a 20. századi hatalmi technikázást folytatni. Elég volt abból a politikai gyakorlatból, amelynek részeként mind a Fidesz, mind az Európai Néppárt arra törekedett, hogy kiszolgálják a multinacionális vállalatokat és érvényesítsék a saját szempontjaikat a különféle európai pozíciókat kapcsán.
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.