OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. március 24., vasárnap 13:50

A Párbeszéd közleménye
    Budapest, 2019. március 24., vasárnap (OS) - Családok éve: Megalomán beruházások kontra gyerekek 1-0 – Új játszóteret a Városligetbe!

    A kormány által meghirdetett Családok évének egyik nagyon sajátos eseményéhez érkeztünk. A Városliget fejlesztése kiemelt állami beruházás lett, noha a budapestiek döntő többsége ma sem támogatja a park feldúlását és erről a lakosságot soha senki meg nem kérdezte – pedig az építkezés már most megkeseríti a környéken lakók életét.

Erzsébetváros egyik óvodájának szülői közössége hívta fel a figyelmet arra, hogy az építkezés miatt minden előzetes értesítés és egyeztetés nélkül napokkal ezelőtt lezárták a Liget legnagyobb játszóterét, így a projektnek köszönhetően megfosztották a gyerekeket a játszótértől. A csodajátszótér kivitelezése akár hónapokat is csúszhat, hiszen a játszóeszközök beszerzésére kiírt közbeszerzés egyetlen beérkezett ajánlata érvénytelen volt.

Elfogadhatatlan, hogy egy ilyen jelentős építkezés tervezésekor a kormány magasról tesz az itt lakókra, a helyi iskolákra és óvodákra, és csak saját rögeszméjüket tartják szem előtt.

Szücs Balázs, a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője ezért felszólítja a Városliget Zrt. vezetését, hogy azonnal kezdje meg az egyeztetéseket az érintett szülőkkel, önkormányzatokkal és saját pénzén alakítson ki a Nagyjátszótér megnyitásáig egy ideiglenes játszóteret!

Szücs Balázs, a Párbeszéd VII. kerületi önkormányzati képviselője

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.