OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. március 25., hétfő 13:12

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - Hadat üzen a magyarországi tejfogyasztóknak az agrárkamara

    A Tej Terméktanács és a Magyar Agrárkamara a tejpiaci folyamatokba történő beavatkozása a tej fogyasztói árának növekedését vonhatja maga után, ami ellentétes a magyarországi fogyasztók érdekével.

Mint ismeretes, a Penny Market a magyarországinál olcsóbb szlovák tejet hozott forgalomba 135 forintos literenkénti akciós áron. Ennek hatására a Tej Terméktanács és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara demonstrációt hirdetett keddre az áruházlánc alsónémedi központja elé, azt követelve, hogy a Penny Market vonja vissza ezt az akciót.

Úgy tűnik, lassan 15 esztendőnyi EU-tagság után sem sikerült a hazai agrárgazdaság irányítóinak megértenie a közös európai piac működésének alapelveit, így például a tőke, a munkaerő és az áruk szabad áramlását. A szlovák tej - hasonlóan a más EU-tagországokból érkező élelmiszerekhez - hozzájárul ahhoz, hogy növekedjen a piaci verseny és ennek következtében tartósan alacsonyak maradjanak a fogyasztói árak. Ennek szemléletes példája a Penny Market által forgalmazott import tej.

Az áruházlánc árképzése elleni tiltakozással a Tej Terméktanács és az agrárkamara valójában a tej fogyasztói árának növelését követeli, ez pedig homlokegyenest ellenkezik a magyarországi fogyasztók, a vásárlók érdekeivel.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.