OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. március 25., hétfő 14:13

A Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesületének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - 34 féle száraz macskatápot tesztelt a Tudatos Vásárlók Egyesülete a termékcímkén szereplő információk alapján. Értékelték, hogy mennyire részletes a tájékoztatás, és milyen összetevőket tartalmaznak a tápok. Úgy tűnik, hogy tájékoztatás terén még van hova fejlődniük a gyártóknak, ugyanis sok terméknél az sem derül ki mennyi hús van bennük.

    A tesztben elsősorban a tájékoztatás részletességén, valamit a tápok állati fehérje (hús- és állati származék) tartalmán volt a hangsúly – hiszen a macskáknak, mint ragadozóknak ez a legfontosabb tápanyagforrásuk. A gabonafélék puffadást okozhatnak, így ezek az összetevők mindenképpen kerülendők, ezért jó, ha az összetevő lista végén szerepelnek. Pontozták a termékben lévő A- D- és E-vitamint és a taurin tartalmat is.

Esszenciális aminosav a macska számára a taurin, önállóan azonban nem tudja szervezete előállítani, ezért pótolni kell. Ennek hiányában a macska megvakulhat, idegrendszeri és emésztési problémák léphetnek fel, így mindenképpen fontos, hogy a tápok tartalmazzák ezt az összetevőt, ideálisan 100 mg/100 gramm arányban – mondta Dr. Hill István állatorvos, a budapesti Dr Hill Kisállatrendelő vezetője, a Tudatos Vásárlók Egyesületének szakértője.

     Kiadó: Tudatos Vásárlók Közhasznú Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.