OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. március 26., kedd 08:17

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 26., kedd (OS) - A Magyar Békekör üzenete a Fideszhez

    A Magyar Békekör felszólítja a Fideszt, ne hagyja, hogy az ország lássa kárát egyes vezetői hibás politikájának. Kétes szerepet játszik az olyan vezető, aki a múltban keresi az Európai Unió jövőjét, s önös politikai ambícióit évszázadok során kivívott szabadságjogok elé helyezi. "Keresztény Magyarországot és Európát" szegez szembe az Európai Unióval, történelmi tragédiát idéző szellemben változtatna a szekularizálódáson, türelmetlenséget tanúsít más kultúrákkal és vallásokkal szemben. Hazánknak nem érdeke, hogy ideológiai árkot ássanak az EU-val szemben, hogy keresztény-ellenesnek minősítsék a vallási türelmet, a befogadó készséget, viszont keresztény értéknek az elzárkózást, a kirekesztést, az idegengyűlöletet. Hazánknak ugyan jogában áll eldönteni, kit fogad be és kit nem, de ahhoz nincs joga, hogy szuverenitására hivatkozva megsértse az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát, továbbá azokat a menekültügyi egyezményeket, amelyeket aláírt! Megengedhetetlennek tartjuk, hogy Magyarország elszigetelődjön a civilizált normákat tisztelő nemzetközi közösségtől és az ENSZ-től. Okuljon a Fidesz jogainak felfüggesztéséből az Európai Néppártban! Vonja le belőlük a szükséges következtetéseket, legyenek azok akár személyes természetűek is! Ne engedje, hogy egyes vezetői korporatív visszarendeződésben keressék a jövőt a szabadságjogokat szavatoló európai értékrenddel szemben! Felelősségre intjük a Fideszt népünk, az Unió és Európa minden népe érdekében.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.