OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. március 28., csütörtök 16:14

A Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 28., csütörtök (OS) - A MAZSISZEM 13. alkalommal rendezte meg a hagyományőrző március 15-i emlékünnepségét. Az idei rendezvény fővédnökei Tarlós István főpolgármester és Prof. Dr. Hermann Róbert a Hadtörténeti Intézet és Múzeum parancsnok tudományos helyettese volt.

    Rosenfeld Dániel Imre kántor, a MAZSISZEM elnöke és a rendezvény főszervezője a 170 éves jubileumi évforduló kapcsán felidézte, hogy amíg az előző kerek évfordulón még csak tucatnyian voltak, mára már a Herzl téren alig lehet elférni az ünnepségre látogatók jóvoltából. Kihangsúlyozta bízik abban is, hogy a felterjesztett ún. tábori kántori státuszra való jelölését immár pozitívan fogja a Minisztérium elbírálni, amelyhez számos magas rangú kormánytag adott ajánlást.

Az ünnepi köszöntő után a HM képviseletében Dr. Ravasz István alezredes,  hadtörténész-muzeológus illetve Dr. Róbert Péter tartottak történelmi visszaemlékezéseket. Fekete László a Dohány utcai zsinagóga főkántora elénekelte a Katonaballada dalt.

A rendezvényen harmadik alkalommal került átadásra a MAZSISZEM által létrehozott Magyar Zsidó Emlékezet Díj, amelyet olyan személyiségeknek ad át kortól, nemtől, felekezettől függetlenül, akik értékteremtő, hagyományteremtő munkásságukkal, életművükkel hozzájárultak a magyar–zsidó emlékezetkultúra továbbörökítéséhez és a történelmi megbékéléshez. A bronzból készült díjat és az azzal járó Díszoklevelet az Emlékbizottság ezúttal Dr. Szarka Lajos történésznek ítélte oda.

     Kiadó: Magyar Zsidó Szabadságharcosokért Emlékbizottság (MAZSISZEM)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.