OS Országos Sajtószolgálat
2021. szeptember 22. szerda
Ismertető


2019. március 29., péntek 11:58

A HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 29., péntek (OS) - A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület célja a kuvasz hungarikum kutyafajta számára egy széleskörű társadalmi összefogás kiépítése. Kihalás szélre sodródott fajta. Megmentéséhez összefogás kell. Tudományos kutatás, tenyésztők és tartók kedvezménykártyája, pályázatok, iskolai programok. Ingyenes nyílt nap.

    A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesület célja a kuvasz hungarikum kutyafajta számára egy széleskörű társadalmi összefogás kiépítése. Az egykor kedvelt kuvasz egyedszáma 1800 regisztrált egyedre csökkent. A hivatalos adatok alapján az éves szaporulat 150-250 egyed közötti, ez a kihalási fázis. A megmentéséhez, a számban és minőségben való fejlesztéséhez elhivatott kiállás szükséges. A Hunnia Kuvasz Tenyésztői és Kulturális Egyesületben minőségi kuvasz szukacsaládok és erős génállományú alapállomány létrehozatalát 5-10 éves alatt tervezzük. Indulásunk óta mind társadalmi figyelmet, mind széleskörű szakmai támogatás van.

Az Egyesület egyik alelnöke Czene Attila olimpiai bajnok úszó. A fajta általa kíván megjelenni a modern, egészséges életmódot követő ember hétköznapjaiban. Az Egyesület kutató munkába is fogott, hogy felderítse és folyamatosan publikálja a kuvasz múltját és megújulási lehetőségeit.
Ingyenes nyílt napot tart az egyesület, további részletek a www.hunniakuvasz.hu oldalon.


     Kiadó: HUNNIA KUVASZ Tenyésztői és Kulturális Egyesület

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.