OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. március 30., szombat 15:12

A Terrorelhárítási Központ közleménye
    Budapest, 2019. március 30., szombat (OS) - A Terrorelhárítási Központ (TEK) az újabb spekulációk megelőzése és további félreértések elkerülése miatt az alábbi tények közlését látja szükségesnek a terrorcselekmény bűntettének gyanúja miatt előzetes letartóztatásban lévő szír állampolgárral kapcsolatban.

    
A Terrorelhárítási Központ által folytatott felderítő tevékenység során gyanú merült fel arra, hogy F. Hassan az Iszlám Állam terrorszervezet tagja, és különböző terrorcselekmények elkövetésében vett részt.

A Terrorelhárítási Központ - ahogy ilyen információ esetében az mérlegelés nélkül kötelessége - feljelentést tett a Legfőbb Ügyészségen. A feljelentés alapján büntetőeljárás elrendelésére került sor.

Az ügyben az elmúlt napokban megjelent hamis értesüléseken, spekulációkon alapuló publikációk félreértéseket okoztak, megnehezítik a partnerszolgálati együttműködést, az ügyben eljárók munkáját és a felderítést.

Határozottan kijelentjük, hogy a TEK főigazgatója nem állított olyat, és nem is utalt nyilatkozatában, vagy egyéb módon arra, hogy F. Hassan a görög szolgálat együttműködője. Az ezzel kapcsolatos, a nemzetközi sajtóban is megjelent állításokat a TEK visszautasítja.

A büntetőeljárást a Fővárosi Nyomozó Ügyészség folytatja, ennek célja - F. Hassan cselekményével kapcsolatban - a bizonyítékok beszerzése, azok mérlegelése, illetve a keletkezett adatok alapján dönteni a vádemelésről.

A TEK az Europollal, több ország rendvédelmi szervével és titkosszolgálatával együttműködve mindent megtesz annak érdekében, hogy munkájukat felderítési tevékenységével támogassa.

A TEK - az eljárás eredményes befejezése érdekében - nyomatékosan kéri a média munkatársait mértéktartó hozzáállás tanúsítására, továbbá tényszerű, tárgyilagos tájékoztatásra az ügyben.

     Kiadó: Terrorelhárítási Központ
    
-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.