OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 17. vasárnap
Ismertető


2019. március 31., vasárnap 09:10

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. március 31., vasárnap (OS) - Magyar Békekör a Golan Izraelhez csatolásáról

    A Magyar Békekör elítéli, hogy az amerikai elnök Izrael részének ismerte el a Szíriához tartozó, 1967-ben megszállt Golan-fennsíkot. Ez a lépés arra utal, hogy az amerikai vezetés nem békét akar a Közel-Keleten, hanem a szembenállást szítja. Trump elismerő nyilatkozata ellentétes az ENSZ Alapokmányával és a Biztonsági Tanács 242. és 338. határozatával. Semmibe veszi a BT határozatait, pedig Amerika is aláírta őket. A Békekör a területrablás nemzetközi legitimálásának tekinti a Golan izraeli annektálását, és a leghatározottabban elutasítja. (A magyar nép jól ismeri ezt a fajta legitimációt, és nem kér belőle!) Washington azoknak a szélsőséges, fundamentalista köröknek a malmára hajtja a vizet, amelyek nem a népek békés együttélésében és együttműködésében érdekeltek, hanem a hódításban, mások alávetésében, leigázásában. Az amerikai lépés egyszerre irányul Szíria belső stabilizációja, az önálló palesztin állam megteremtése, és Irán ellen, mely részt vett Szíria felszabadításában az Iszlám Állam rémuralma alól. A Békekör arra kéri a magyar kormányt, hogy hozzá hasonlóan ítélje el az amerikai lépést, álljon ki a Biztonsági Tanács határozatainak, az ENSZ Alapokmányának védelmében, ne legyen passzív a civilizált együttélés nemzetközi normáit rendre megsértő amerikai politikával szemben. A közel-keleti válság rendezésének kulcsa a zsidó és az iszlám fundamentalizmusok elszigetelésében rejlik, támogatásuk helyett – vallja a Magyar Békekör.

     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.