OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. április 5., péntek 13:34

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 5., péntek (OS) - Nem engedünk liberális szavazatokat a Fidesz illiberális listájára - A Liberálisok nem indulnak az EP-választáson

        A Magyar Liberális Párt a kezdetektől fogva amellett érvelt, hogy minél szélesebb körű együttműködésre van szükség az Európa-párti ellenzéki erők között. Mert így lehet a lehető legeredményesebben fellépni a Fidesz szélsőséges, populista és Európa-ellenes politikájával szemben. Ez a széles körű együttműködés azonban sajnos elmaradt. Az ellenzéki pártok saját érdekeiket helyezték az ország érdekei elé, és ennek súlyos ára lehet. Könnyen előfordulhat, hogy három-négy kisebb demokrata ellenzéki pártnak sem sikerül majd legalább 5 százalékot szereznie az EP-választáson. Emiatt akár közel 20 százaléknyi Európa-párti szavazat, és ennek megfelelő számú mandátum is elveszhet.
     A Magyar Liberális Párt a jelenlegi közvélemény-kutatási adatok alapján valószínűleg nem tudná elérni az 5 százalékos küszöböt, így nem is küldhetne képviselőt az Európai Parlamentbe. A Liberálisok ezért nem indulnak a választáson. Nem akarjuk, hogy a ránk adott szavazatok elvesszenek és a Fidesz szereplését erősítsék. Mert minden elveszett ellenzéki szavazat Orbán Viktor malmára haja a vizet.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.