OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. április 17., szerda 14:35

Az Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - Rendhagyó figyelemfelhívás a mellrák betegségre

    Rendhagyó módon hívja fel a figyelmet a mellrák betegségre augmented reality kiállításán a Virág Judit Galéria. A képeken megfestett női aktok a betegség korai felfedezését segítő tudnivalókat mondanak el. Ezzel a kampánnyal az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület munkáját segítik, akiknek feladatuk a társadalom figyelmének fenntartása, hiszen minden 8.-9. magyar nőt érint a betegség.

"Sokféleképpen lehet és kell a figyelmet felkelteni - ez most egy nagyon rendhagyó mód. Fontos, hogy a nők megtapintsák és megnézzék a mellüket, mert így megismerik a testüket. Ehhez tudni kell, hogy a miniatűr daganatokat a laikusok nem veszik észre, azt csak szakember látja a mammográfiás vizsgálaton – ezért jó a szűrés, mert az olyan pici daganatokat is lát, amiket mi nem veszünk észre. Ezért 40 éves kor fölött rendszeresen járni kell mammográfiás szűrésre, de legalábbis a kettő évenkénti szervezett szűrésen részt kell venni. A mellrákot nem lehet megelőzni, de ha időben felfedezik, az életet ment!" mondta Jó Marianna, az Egészség Hídja Összefogás a Mellrák Ellen Egyesület alelnöke.
A kiállítás nyilvános és ingyenes, és a megnyitó után 2019. április 25-ig látogatható.

     Kiadó: Egészség Hídja Összefogás az Egészségért a Mellrák Ellen Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.