OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. május 9., csütörtök 08:58

A Magyar Békekör Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 9., csütörtök (OS) - Magyar Békekör az Orbán-Trump találkozóról

    Orbán Viktor május 13-i fehérházi látogatása előtt a Magyar Békekör arra kérte a magyar miniszterelnököt, Amerika szövetségeseként ajánlja fel neki jó szolgálatát a kelet-nyugati feszültség enyhítésében, a békés együttműködés építésében, hivatkozva hazánk jó viszonyára Oroszországgal és Kínával. Idézze fel Trump elnöknek a magyar diplomácia helsinki európai biztonsági és együttműködési rendszer tető alá hozásában játszott szerepét. Jelezze Trump elnöknek, hogy mélységesen egyetért Putyin elnökkel folytatott május 3-i telefonbeszélgetésén tett kijelentésével, miszerint "óriási lehetőséget kínál a jó viszony Oroszországgal". Mondja el neki, hogy megbeszélésein Putyin orosz elnökkel az a határozott benyomása alakult ki, hogy az oroszok nyitva állnak a kapcsolatok fejlesztése előtt. Hazánk azzal teheti a legjobb szolgálatot a NATO-nak, és vezető hatalmának, ha képessé válik magát megvédeni, honvédségét rendbe hozni, és gazdaságilag is erőssé válik. A kettős célt csak úgy tudja elérni, ha él a keleti piacokon kínálkozó lehetőségekkel, és nem kötik béklyóba szankciók. Hasson Trumpra a szankciók feloldása érdekében! A kölcsönösen előnyös együttműködés a nyugati szövetségi rendszer egészének előnyére is válhatna. Az új típusú amerikai közép-hatótávolságú rakéták Európába telepítése viszont nem csak hazánk és Európa biztonságát veszélyeztetné, hanem az USÁ-ét is, tekintettel az orosz részről kilátásba helyezett azonnali katonai ellenlépésekre.
     Kiadó: Magyar Békekör Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.