2024. április 26. péntek

2019. május 10., péntek 14:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Sermer Ádám: Orvosi kannabisz egy rákkutató szemével – A karcagi cigánytelepről a kutató laboratóriumig

A rákkutató elmondása szerint a kannabisz széleskörű orvosi felhasználása ellenére számos orvos teljesen elzárkózik a használatától, de az is jelentős problémát jelent, hogy a kutatási eredményeit, és a hozzá forduló betegek sikereit sem tudja publikálni magyar nyelven, mert hazánkban erre nem adnak felületet.
     Sermer Ádám ígéretet tett arra, hogy létrehoz egy fórumot, amelyben - számítva Horváth segítségére is, - kizárólag szakemberek fognak dolgozni annak érdekében, hogy létrejöjjön a régóta várt Orvosi Kannabisz Program. Bősz Anett, a Liberálisok parlamenti képviselője – aki szintén a jelenlévők között volt – azt ígérte meg: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a fórum által elkészített anyagok eljuthassanak az illetékes jogalkotókhoz.
     Sermer Ádám a rendezvény végén arra is ígéretet tett, hogy főpolgármester-jelöltként egy másik akadály, a félelem ellen is jó mintát próbál felmutatni Budapesten keresztül a helyi szintű fogyasztást és birtoklást érintő dekriminalizációval, lehetővé téve, hogy az orvosok, a kutatók és a betegek lehetőségeit se korlátozza egy esetleges jogi retorzió. A főpolgármester-jelölt azzal zárta a beszélgetést: folytatni kell a munkát, és ha egyszer a jelenlegi kormány is megérti, mennyi emberen segítene az orvosi kannabisz, nem lesz tovább ellenérve még Orbán Viktornak sem.

Kiadó: Magyar Liberális Párt