OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 10., péntek 14:13

A Magyar Liberális Párt közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - Sermer Ádám: Orvosi kannabisz egy rákkutató szemével – A karcagi cigánytelepről a kutató laboratóriumig

        A rákkutató elmondása szerint a kannabisz széleskörű orvosi felhasználása ellenére számos orvos teljesen elzárkózik a használatától, de az is jelentős problémát jelent, hogy a kutatási eredményeit, és a hozzá forduló betegek sikereit sem tudja publikálni magyar nyelven, mert hazánkban erre nem adnak felületet.
     Sermer Ádám ígéretet tett arra, hogy létrehoz egy fórumot, amelyben - számítva Horváth segítségére is, - kizárólag szakemberek fognak dolgozni annak érdekében, hogy létrejöjjön a régóta várt Orvosi Kannabisz Program. Bősz Anett, a Liberálisok parlamenti képviselője – aki szintén a jelenlévők között volt – azt ígérte meg: mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy a fórum által elkészített anyagok eljuthassanak az illetékes jogalkotókhoz.
     Sermer Ádám a rendezvény végén arra is ígéretet tett, hogy főpolgármester-jelöltként egy másik akadály, a félelem ellen is jó mintát próbál felmutatni Budapesten keresztül a helyi szintű fogyasztást és birtoklást érintő dekriminalizációval, lehetővé téve, hogy az orvosok, a kutatók és a betegek lehetőségeit se korlátozza egy esetleges jogi retorzió. A főpolgármester-jelölt azzal zárta a beszélgetést: folytatni kell a munkát, és ha egyszer a jelenlegi kormány is megérti, mennyi emberen segítene az orvosi kannabisz, nem lesz tovább ellenérve még Orbán Viktornak sem.
     https://www.facebook.com/magyarliberalisok/videos/2298080843799979/

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.