OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. május 10., péntek 15:42

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 10., péntek (OS) - A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat sajnálattal tudatja, hogy önkéntes orvos-csoportjának 2019. május 11-18 között Székelyföldre tervezett útját, mely fennállása óta az ötvenhetedik, lemondja. Tudjuk, hogy több ezer gyermek és több tucat egészségügyi intézmény vár ránk, ezért végtelenül sajnáljuk az elmaradt utat.

    A lemondás oka, hogy a Román Orvoskamara által kiadandó működési engedélyek nem készültek el időre.

Az Európai Unión belül, ha egy orvos egy másik országban kíván önkéntes orvosi munkát végezni, ehhez szükséges a fogadó ország hozzájárulása, de Romániában a közjegyzői hitelesítések felülhitelesítése is szükséges.

A Gyermekmentő Szolgálat munkája során mindig, minden ország előírásait teljesíti, másképp nem is tehetne. Így természetesen a romániai szabályozást is betartjuk. 1991 óta, első utunktól kezdve, mindig úgy indulunk el az orvoskörútra, hogy látogatásunkat, programunkat bejelentjük, működésünkhöz engedélyt kérünk. A 90-es években a mindenkori román egészségügyi miniszterrel egyeztettünk, a 2000-es években ezt a feladatot a Román Orvoskamara vette át.

     Kiadó: Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat Magyar Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.