OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. május 16., csütörtök 13:49

Az Afrikáért Alapítvány Magyarország közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) - Elkészült a magyarok által épített kongói ház: Átadták a kulcsot annak a családnak, akiknek magyarok közösségi finanszírozásból gyűjtöttek az építésre és magyar önkéntesek közreműködésével épült fel az otthonuk.

    A 7 árváról gondoskodó nagymama egy saját kis vállalkozásba is bele tudott kezdeni a 17 éve működő Afrikáért Alapítvány segítségével, így egy 10 tagú családnak adtak újra reményt.
A képek is visszaadják mekkora változáson ment keresztül az elmúlt hónapokban Mama Alphonsine, akit hitvese hirtelen halála után a férj családja utcára tett, lányaival és unokáival együtt. Ezt követően egy bútorozatlan szobában kényszerültek tizen élni, amely az alapvető emberi szükségletek kielégítésére sem volt alkalmas, hiszen sem ágy, sem konyha, sem fürdő, sem mellékhelyiség nem volt itt található. A főbérlő pedig folyamatosan kilakoltatással fenyegette őket.

Ez a példa is jól mutatja mennyire nehezen gyakorolható a nők földhöz és ingatlanhoz való tulajdonjoga. Annak ellenére, hogy  a Kongói Demokratikus Köztársaságban a törvény szerint a férj halála esetén a gyermekei 75%-ban, a feleség és egyéb rokonok 25%-ban örökölnek, a hagyományok és szokások ezt semmibe veszik. Emiatt a bírósági ügyek túlnyomó többségét a tulajdonjogi konfliktusok és öröklési ügyek teszik ki. Ezekben az ügyekben a legkiszolgáltatottabb helyzetben a nők és gyermekek vannak, akik a szokásjog és korrupció miatt nem tudják érvényesíteni törvényes jogaikat.

     Kiadó: Afrikáért Alapítvány Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.