OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. május 16., csütörtök 13:49

Az Afrikáért Alapítvány Magyarország közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) - Mama Alphonsine és családja is hasonló okokból kerültek kilátástalan helyzetbe,több millió kongói családhoz hasonlóan. Közülük nagyon sokan nyomornegyedekbe kényszerülnek, ahol az alapvető létszükségletek (ágy, intim tisztálkodási lehetőségek, higiénia) és  infrastruktúra (vezetékes víz és áramellátás) sem biztosítottak, emellett folyamatos a bizonytalanság és nagy a bűnözés aránya. Világviszonylatban több mint 1 milliárd ember él nyomornegyedekben.

    A Teremtsünk Biztos Lakhatást projekt keretein belül, 15 önkéntes és több mint száz magyar támogató segítségével Mama Alphonsine-nek és családjának már van egy saját tulajdonban lévő háza. Ez alkalommal az önkéntesek egy házat tudtak építeni,  amivel egy népes családot tudtak emberibb élethez segíteni. A nemzetközi Teremtsünk Biztos Lakhatást (Build Solid Ground) kampány lényege azonban épp az, hogy egy-egy kézzel fogható eset kapcsán rávilágítson a hatalmas mértékű urbanizációból adódó, első sorban az un. fejlődő országokat érintő lakhatási  problémákra a női egyenjogúság, a jogi körülmények, és a klímaváltozás szemszögéből és a rendszerszintű megoldásokat segítse elő.
Miért fontos a biztos lakhatás, a saját ingatlan és földtulajdon?
Számos kutatás bizonyítja, hogy a biztos birtokviszony a kritikus területeken élők életét nagyban előrelendíti.
    
     Kiadó: Afrikáért Alapítvány Magyarország

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.