OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 16. kedd
Ismertető


2019. május 17., péntek 13:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - KEP Fórum témája volt Közép-Európa helyzete a páneurópai piknik után 30 évvel

    A Közép-Európai Club Pannónia (KEP) 2019-ben, kerek évfordulóhoz érve ezúttal a páneurópai piknik óta eltelt három évtizedet tekintette át XII. Társadalmi Párbeszéd Fórumán május 16-án az Akadémián hazai és határon túli civil partnereivel együttműködve, a IX. Magyar Világtalálkozó kiemelt közéleti rendezvénye keretében 100 fő részvételével. Az egész napos programot a KEP részéről Dr. Czeglédi József elnök, a Fórum Szervező Bizottság elnöke, Prof. Kroó Norbert akadémikus, az EMMT elnöke és a Magyar Világtalálkozó elnöke, Dr. Tanka László köszöntötte. Megnyitót tartott a Kormány részéről elsősorban az EU új kihívásairól Dr. Orbán Balázs a Miniszterelnökség parlamenti és stratégiai államtitkára. A Történeti Szekció levezető elnöke Prof. Marinovich Endre a VERITAS h. főigazgatója, c. nagykövet, a KEP társelnöke volt. A plenáris és szekcióülések előadói körében elsőként Dr. Czeglédi József, az MTA Köztestület tagja, 56-os szabadságharcos a páneurópai piknik, az 1989 évi osztrák határnyitás és az új Közép-Európa létrejöttének (1989-2019) rövid története tárgyában tartott vitaindítót. Kijelentette, hogy a tárgyalt folyamatok és történések az eltelt 30 évben sorsdöntően meghatározták Magyarország, illetve Közép-Európa lakosainak életét és perspektíváit. A következő, 2030-ig terjedő időszakra is útravalót és lehetőséget kínált az eddigi növekedés alapján belátható jövőkép bemutatására.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.