OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. május 24., péntek 15:08

Az Agrárminisztérium közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 24., péntek (OS) - A természet aktív védelmére buzdítanak az állami erdőgazdaságok

    Az új bemutatóterületen a látogatók az eddiginél jóval nagyobb, több mint 3200 négyzetméteren, és modern, a XXI. századi elvárásoknak megfelelő kifutókban találkozhatnak az őshonos háziállatokkal, (kecskékkel, nyulakkal, rackajuhokkal, szamárral, magyar tarka marhával), de az állatállomány ezen kívül új fajokkal, például kendermagos magyar-, valamint fehér erdélyi kopasznyakú tyúkkal és magyar lúddal is bővül majd. Kialakítottak továbbá egy nagyterületű kecskesimogatót, valamint egy úgynevezett "nyúlvárost" is, ahol a vadasparkba érkező gyermekek és felnőttek főként a magyar óriásnyulakkal ismerkedhetnek majd meg.
A környezeti nevelés hagyománya a Pilisi Parkerdő Zrt.-nél az 1969-es alapításig nyúlik vissza, amikor Dr. Madas László, az erdőgazdaság első igazgatója felismerte, hogy a természettől elszakadt nagyvárosi embernek nemcsak erdei kikapcsolódásra, de útmutatásra, tudásszerzési lehetőségre is szüksége van, amiben a legfontosabb a jövő generáció, a gyermekek részvétele.


     Kiadó: Agrárminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.