OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 25., szombat 15:54

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. május 25., szombat (OS) - Figyelem! Már most kell védekezni a parlagfű ellen

    Országszerte négy-hatleveles állapotban vannak a fejlettebb parlagfűtövek és az esőzések hatására folyamatosan csírázik az utánpótlás. A vegyszeres gyomirtás hatleveles állapotig eredményes, ezután mechanikai védekezést lehet alkalmazni, amely az őszig lábon álló kultúrákban nehézkes, illetve csak a táblaszéleken lehetséges. Kiskertekben a sorközök kapálását ajánljuk. A megelőzés legfontosabb módja a vetésforgót úgy alakítani, hogy a parlagfű-fertőzésre hajlamos régiókban szakértelem nélkül ne fogjunk olyan növény termesztésébe, amely betakarítása a parlagfű virágzása utánra esik. Igen veszélyeztetettek a nem megfelelő záródású napraforgó kultúrák, de belvizes területeken, homokon, vízmosásos lejtőkön és egyéb rossz termőhelyeken kerüljük a kukorica- a szója és a tökültetvények telepítését is. Míg az elmúlt években a parlagfüves területek ellenőrzése csökkenő tendenciát mutatott, addig információink alapján az idén a lakosság egészségének megóvása érdekében ismét nagyobb figyelmet fognak szentelni a hatóságok a parlagfüves területek felderítésére.
     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.