OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 20. szombat
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 09:16

A Honvédelmi Minisztérium közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Csütörtök este 18:00 és 24:00 között jelentős hanghatásokra lehet számítani Budapesten, sebesültszállító helikopter gyakorlatozása miatt. A Budakeszi irányából érkező - és ebbe az irányba távozó - helikopter a XIII. kerületben száll le, ezért a környéken fokozott katonai jelenlét is várható.

    A helikopter kijelölt leszállási helyszíne:

- Duna Plaza mögött a folyóparton kijelölt betonos terület, vagy Angyalföldi Sportközpont focipálya

Magyarország, mint befogadó nemzet – a vonatkozó hatályos nemzeti műveleti eljárási szabályok alapján – közreműködik az ide érkező, a nyári katonai gyakorlatok ideje alatt esetlegesen megsérült katonák egészségügyi ellátásában, amely többek között a légi úton történő szállítást is jelenti.

A leszállóhely környezetének forgalmát a Magyar Honvédség és a Rendőrség munkatársai közösen biztosítják. A sérültek szakintézetbe történő szállításában az Országos Mentőszolgálat is részt vesz.

 Magyar Honvédség és a gyakorlat résztvevői a jogszabályokat betartva arra törekszenek, hogy a lehető legkisebb mértékben zavarják az állampolgárok nyugalmát.

A lakosság megértését, együttműködését és türelmét köszönjük.

     Kiadó: Honvédelmi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.