OS Országos Sajtószolgálat
2024. február 25. vasárnap
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 10:46

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) - Elegendő orvos nélkül nincs valós orvos-beteg párbeszéd, nincs elég mélyreható kivizsgálás és alapos diagnózis, az orvoshiány fenntartása tehát már nem csak kockázatnövelés, hanem megvalósult és folyamatosan fennálló nemzetbiztonsági károkozás!

    A megfelelő orvos-beteg párbeszéd nélkül hiábavaló a tájékoztatáshoz való jog, anélkül pedig a többi leírt betegjog is az.
Az egészségügyről szóló törvénynek a betegjogokról szóló, igen gondosan megfogalmazott előírásai komoly jogállamiságot sejttetnek, az állampolgárok biztonságát sugallják, de érvényesülésük hiánya alapján kimondhatjuk, a jogi szöveg blöff, csak biztonsággal kecsegtető hazug maszlag!

Betegjogi hatóság nincs, ilyesmit nem is terveznek!

A betegek jogainak hatósági védelme sem formailag, sem tartalmilag nem megoldott. Az Egészségbiztosítási Felügyelet megszűnése után a betegpanaszok kezelésében sérül a páciensek emberi méltósághoz, önrendelkezéshez, a tisztességes eljáráshoz és a jogorvoslathoz való joga.
Ezt Szabó Máté ombudsman fogalmazta meg még 2011-ben, a betegek jogainak érvényesüléséről készített jelentésében, és számos javaslatot tett a visszásságok megszüntetésére. Eredmény ma sincs!

Amíg a felelőtlen államvezetők nem tartják fontosnak, hogy eredményes gyógyításhoz jussunk, gyógyulásra inkább csak véletlenül, az eddigieknél is sokkal jelentősebb egészségromlásra viszont okkal számíthatunk.
Bővebben:
http://www.abosz.hu/doc/Nemzetbiztonsagi-kockazat-e-az-orvos-beteg-parbeszed-hianya.ppsx

Pós Péter elnök

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.