OS Országos Sajtószolgálat
2020. május 31. vasárnap
Ismertető


2019. június 6., csütörtök 16:37

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. június 6., csütörtök (OS) -

    Több kórházigazgató véleménye szerint bármelyik pillanatban összeomolhat a sürgősségi ellátás a fővárosban. Továbbra sincs ugyanis elég orvos, így ha az egészségügyi dolgozók közül néhányan megbetegszenek a szabadságolások idején, máris bedőlhet a sürgősségi ellátás.

A Demokratikus Koalíció követeli, hogy a kormány találjon azonnali megoldást a problémára. A sürgősségi ellátás és általában az egészségügy helyzete annyira katasztrofális Magyarországon, hogy nem várhatunk tovább egy pillanatig sem a változtatásokkal. Mi, európai magyarok követeljük az európai egészségügyi minimum bevezetését, az egészségügyi dolgozók béremelését, és a kórházak adósságainak rendezését - bár az már most jól látható, hogy ez a jövő évi költségvetésbe sem fog a kormány szerint beleférni. A jól működő, európai színvonalú egészségügy és sürgősségi ellátás nem lehet elérhetetlen luxus, ami csupán a fideszes holdudvarnak jár megfizethetetlen magánkórházakban, hanem mindenkinek az országban!

Dr. László Imre
országgyűlési képviselő, egészségügyi szakpolitikus, volt kórházigazgató
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.