OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 12., szerda 13:03

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezetének közleménye
    Budapest, 2019. június 12., szerda (OS) - A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50%-os béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában!

    Nagy várakozás előzte meg a kollégák körében a május hónapra előzetesen bejelentett Belügyi Érdekegyeztető Tanács ülését. Minden rendvédelmi dolgozó pozitív bejelentést várt a minisztérium részéről.  Tette ezt azért, mert 2018 ősze óta, több alkalommal "biztatta" a minisztérium a kollégákat, hogy legyenek türelmesek, ne szereljenek le, lesz béremelés és a rendvédelmi életpálya tovább folytatódik.

A május 31-én megtartott BÉT ülésen, semmilyen biztató bejelentés NEM hangzott el, ha csak azt nem tekintjük annak, hogy tisztában vannak vele, hogy nagy baj van a szférában. A minisztérium további türelmet kértek a dolgozóktól és ismételten kérték a szakszervezeteket, hogy próbálják meg nyugtatni az állományt.

A napokban több hírportálon jelentek meg olyan cikkek, amik kormány közeli információkra hivatkozva, egy esetleges bérfejlesztésről szólnak, de sajnos a 2020-as költségvetés tervezetbe erre semmilyen nyomot nem találtunk.

A Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete azonnali és legalább 50%-os béremelést tart szükségesnek a rendvédelmi szférában!

Kéri többek közözött azért, mert csak így állítható meg, a soha nem látott mértékre emelkedett fluktuáció és létszámhiány, ami már a biztonságos működést is veszélyezteti időnként.

2019. június 11.

HTFSZ Elnökség

     Kiadó: Hivatásos Tűzoltók Független Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.