OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. június 18., kedd 13:58

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - TAO-botrány - Kiderült: Jogtalanul költötték el a hernádi sportpálya felújítására szánt 15 milliónyi közpénzt

    A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) tájékoztatása szerint a sportszövetség közel húsz millió forintot követel vissza a Hernádi Sportegyesülettől (HSE) a korrupciós botrányba fulladt TAO-támogatás miatt. A HSE szabálytalanul használta fel a közpénznek számító pályázati pénzt: a hernádi sportpálya kerítésére szánt összeget a tervezett beruházás teljesítése nélkül fizették ki a nyíregyházi M&N Fogtechnikai Bt-nek. A közpénz elköltésre került, a kivitelező eltűnt, a kerítés a mai napig sem épült meg. Az ügyben a NAV Bűnügyi Főigazgatósága folytat nyomozást, a Liberálisok feljelentése nyomán.

Chladek Tibor, a Liberálisok Pest megyei elnöke fordult közérdekű adatigényléssel a Magyar Labdarúgó Szövetséghez, amelyben arra a kérdésre várt választ, hogy az MLSZ rendben találta-e a Hernádi Sportegyesület TAO-pályázatának elszámolását.

Június 17-én megküldött válaszában dr. Vági Márton, az MLSZ főtitkára arról tájékoztatta a liberális politikust, hogy az MLSZ összesen 14.747.435 Ft támogatást utalt át a HSE részére. Tekintettel arra, hogy a szövetség álláspontja szerint a támogatás felhasználásának jogszerűsége nem minden esetben volt megállapítható, az MLSZ a felszámított büntető kamatokkal és a jegybanki alapkamattal összesen 18.491.682 forint visszafizetését írta elő a HSE számára.
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.