OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 21., péntek 12:48

A Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. június 21., péntek (OS) -

    Idén a krónikus szívelégtelenség és krónikus lymphoid leukémia kezelésében átütő sikert elérő készítményeket díjaztuk" – mondta prof dr. Ferdinandy Péter, a Magyar Kísérletes és Klinikai Farmakológiai Társaság elnöke, a Semmelwies Egyetem tudományos és innovációs rektorhelyettese.

A Janssen-Cilag Kft. gyógyszere új hatásmechanizmussal áttörést és sikert hozott több B-lymphocyta eredetű vérképzőszervi daganatos beteg (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) eddig reménytelennek tűnő helyzetében. A korábbi kemoterápiás kombinációs kezelések helyett a Janssen gyógyszere egy szájon át szedhető, kis molekulasúlyú kemoterápiamentes gyógyszer, ami a betegség progressziójának gátlását és a túlélés javulását is kínálja ezeknek a betegeknek.

"Az ibrutinib forradalmi áttörést jelentett több B-sejtes vérképzőszervi daganat (krónikus lymphocytás leukémia, köpenysejtes lymphoma, Waldenström-féle makroglobulinaemia) terápiájában. Megváltoztatta a krónikus lymphocytás leukémia kivizsgálási és kezelési stratégiáját és jelentősen megnövelte a betegek túlélési esélyeit. Az ibrutinibbel további hematológiai betegségekben és kombinációs kezelésekben jelenleg is folynak klinikai vizsgálatok."- mondta prof. dr. Illés Árpád, a Debreceni Egyetem Belgyógyászati Intézetének igazgató-helyettese, a Hematológiai Tanszék vezetője.

        
     Kiadó: Magyar Kísérleties és Klinikai Farmakológiai Társaság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.