OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. június 25., kedd 10:10

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye
    Budapest, 2019. június 25., kedd (OS) -

    Kálmán Olga tegnap bágyadtan bejelentette: "Tarlós István leállíttatta a panelprogramot".
A "panelprogram" szakmai kifejezés, mai időkben a panelos épületek energiatakarékosságra törekvő felújítását (szigetelés, nyílászárók, homlokzatok) jelenti. Állam által támogatott projektek, melyeket a társasházak kezdeményeznek, és ezek jelenleg is folynak. Bizonyosan nem állítottam le ilyeneket, annál is kevésbé, mert nem is állt volna módomban.
A több mint 900 ezer budapesti lakásból összesen 1200 van Fővárosi Önkormányzati tulajdonban, jellemzően azok sem emeletes panelházakban. A panelos társasházakban egyébként is általában a budapesti önkormányzatok kisebbségben vannak, azaz nincsenek döntési helyzetben.
Kálmán asszony környezetében valaki arra emlékezhetett, hogy egyszer (nem tudom hol) egy ember kitalálta, (nem tudom miért) hogy a tízemeletes panelos épületek felső két szintjét le kellene bontani. Megakadályozni ezt sem tudtam volna, de egy kérdésre válaszolva azt a véleményt mondtam, hogy ha statikai szempontok nem indokolják, akkor értelmetlen, mert ettől nem nőne, hanem csökkenne a lakásszám.
Ha ez panelprogram? Ha ez leállítás?

        Tarlós István
     főpolgármester

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.