OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 26., szerda 14:35

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2019. június 26., szerda (OS) - Gurmai Zita: "Remélem a Fidesz sem marad sokáig a vak komondorok pártján"

        Az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlése plenáris ülésén elsöprő, 92 százalékos többséggel elfogadta az Isztambuli Egyezményről szóló Gurmai Zita által jegyzett jelentést.
     A 2014-ben hatályba lépett Isztambuli Egyezmény az Európa Tanács a nőkkel szembeni erőszak megelőzéséről és leküzdéséről,  illetve a családon belüli erőszakról szól. Ez a legfejlettebb és legátfogóbb nemzetközi jogi eszköz ezen a területen.
     Gurmai Zita a jelentés elfogadása után hangsúlyozta: "az Isztambuli Egyezmény életeket ment, minden országnak el kellene fogadnia. Remélem az egyezmény ratifikálását öt éve halogató Fidesz sem akar már sokáig a vak komondorok pártján maradni."
     Az Isztambuli Egyezményt az Európa Tanács 34 tagállama ratifikálta és 11 másik tagállam is aláírta már. A magyar kormány változatos indokokkal halogatja a ratifikációt.
     További információ: Gurmai Zita, frakcióvezető-helyettes

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.