OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2019. július 2., kedd 09:29

Az Orvostechnikai Szövetség közleménye
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) - Az Orvostechnikai Szövetség felhívja az egészségirányítás vezetőinek figyelmét arra, hogy a magyar egészség ügye túl fontos ahhoz, hogy arról ne a tények alapján folyjék az általános eszmecsere és a szakmai vita.

    A kórházak lejárt adósságállománya a 2018. január-májusi időszakban 17,917 milliárd forinttal nőtt, ami 3,583 Mrd Ft-os átlagos havi növekedési ütemet jelent.
2019 azonos időszakában a növekmény 22,922 milliárd forint volt: ez 4,584 Mrd Ft-os, azaz a tavalyinál egymilliárd forinttal nagyobb átlagos havi növekményt jelent.
Tehát a tényadatok alapján megállapítható, hogy az adóssághalmozódás nemhogy "jelentősen lelassult...a tavalyi év hasonló időszakához képest", hanem csaknem 28%-kal, azaz jelentős mértékben növekedett.
    
     Kiadó: Orvostechnikai Szövetség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.