OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. július 2., kedd 15:40

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 2., kedd (OS) - DK: Nem kockáztathatják a lakók életét - Követeljük a szagelszívó berendezések kötelező hatósági ellenőrzését!

    Az elmúlt időszakban számos esetben okoztak problémát a belvárosi kerületek épületeiben található vendéglátóhelyek szagelszívó berendezése. Legutóbb vasárnap reggel gyulladt ki egy pizzéria szagelszívó berendezése, és csak a szerencsén múlt, hogy nem történt tragédia.

Oláh Lajos, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője kezdeményezte, hogy a hatóság folyamatosan ellenőrizze, a vendéglátóhelyek eleget tesznek-e félévente a kötelező vizsgálatoknak. Ma ez a hatósági ellenőrzés nem történik meg, és az erre irányuló képviselői kezdeményezését is elutasította a hatóság

A Demokratikus Koalíció a lakók biztonsága érdekében továbbra is követeli: ellenőrizzék rendszeresen, félévente a vendéglátóhelyek szagelszívóit! Nem múlhat a lakók élete és biztonsága a nemtörődömségen. Elfogadhatatlan, hogy a minisztérium megpróbálja elbagatellizálni ezt a problémát. Ezek után bármilyen, személyi sérüléssel járó tűzeset történik, az Pintér Sándor minisztériumának lelkén fog száradni és a kormány felelőssége lesz! Oláh Lajos, a DK képviselője újra kezdeményezni fogja a szükséges jogszabály módosítást a lakók védelme érdekében.

DK Sajtóiroda
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.