OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. július 4., csütörtök 11:08

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. július 4., csütörtök (OS) - Gulyás Gergely elismerte, hogy a kormány a rászorulókat bünteti saját alkalmatlansága miatt -

    Gulyás Gergely a legutóbbi kormányinfón újra megismételte, hogy azért nem emelik az otthonápolási díjat, mert a rendszerben visszaélések vannak. Ezzel valójában azt ismerte el, hogy a kormány tíz év alatt képtelen volt egy olyan rendszert kiépíteni, ahol a visszaélés kiszűrhető, és a saját alkalmatlansága miatt ma azt a sok tízezer embert bünteti, akiknek a mindennapok szintjén rengeteget jelentene az otthonápolási díj emelése.

Ezt mi sem bizonyítja jobban, minthogy a miniszter a sokadik kérdésre sem képes egyértelmű százalékot vagy összeget mondani a visszaélések mértékére vonatkozóan: a kormány lassan tíz év után azt se tudja megmondani, hogy egyáltalán létezik-e a probléma, de biztos, ami  biztos alapon büntet mindenkit.

Ha pedig Gulyás miniszter úr ennyire szigorú a visszaélésekkel kapcsolatban, akkor sok más mellett ajánlom figyelmébe például a fővárosi parkolási rendszert, amiről maga Tarlós István is elismerte, hogy végletesen korrupt, mégse tesz a kormány semmit, pedig több pénz folyik ott el, mint amibe az otthonápolási díj emelése kerülne.

Ungár Péter,
országgyűlési képviselő
     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.