OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. július 12., péntek 16:04

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 12., péntek (OS) - Sermer Ádám: Dutertével a globális politika pöcegödrében

    Magyarország az egyetlen olyan európai ENSZ-tagállam, amely nem szavazta meg a Fülöp-szigeteki véreskezű diktátor, Rodrigo Duterte ténykedésének kivizsgálását.

Kezdek már hozzászokni ahhoz, hogy Szijjártó Péter kivitelezésével, Orbán Viktor döntéseivel, és Vlagyimir Putyin támogatásával a magyar diplomácia a globális politika pöcegödrébe kerül, de azért ez most megint egy új szint.

Miután szabadon engedtük Szafarovot, miután beengedtünk az EU területére orosz titkosszolgálati személyeket, miután Erdogan lett a legjobb barátunk, miután menedékjogot adtunk Gruevszkinek, most a legújabb agyrém, hogy az ENSZ egyetlen olyan európai tagállama lettünk, amely nem tartja fontosnak, hogy a vélt, vagy valós kábítószer-használók ellen elkövetett, Fülöp-szigeteki tömeges mészárlásokat pontosan felderítsék. Még szerencse, hogy nem csak a magyar delegáción múlik ez a folyamat, és végül így is lesz vizsgálat...

Egyszer a vizsgálatnak a végére érünk, és talán a hágai bíróság is ki fogja mondani, hogy Duterte emberiség elleni bűntetteket követett el. Ha ez megtörténik, majd akkor is csengjen mindenki fülében Szijjártó válasza arra a kérdésre, hogy miért tárgyalt 2017-ben a nyugati világból egyedüliként egy tudhatóan véreskezű diktátorral, miközben az utcákon olyan vérbe fagyott holttestek hevertek, akik a Duterte felhívására gerjedő önbíráskodási hullám áldozatai lettek.


     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.