OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. július 16., kedd 15:39

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) - Lezárult a pártoknak és pártalapítványoknak szervezett konzultáció

    Nyolc párt és hét pártalapítvány élt a konzultációs lehetőséggel, és vett részt az Állami Számvevőszék által szervezett egyeztetésen az elmúlt hetekben. A DK, a Fidesz, a Jobbik, a KDNP, az LMP, a Momentum, az MSZP és a Párbeszéd gazdálkodásért felelős szakemberei fogadták el az ÁSZ meghívását. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt és pártalapítványa, valamint az MSZP pártalapítványa nem reagált az ÁSZ megkeresésére. Az ÁSZ a konzultációk alapján véglegezi az pártok és pártalapítványok jövőbeli gazdálkodásának törvényességét erősítő öntesztjét, és hamarosan nyilvánosságra hozva hozzáférhetővé teszi.

2019. június 3-án jelentette be az Állami Számvevőszék, hogy önteszttel és konzultációs lehetőséggel támogatja a költségvetési támogatásban részesült pártok és alapítványaik jövőbeli gazdálkodásának törvényességét.

Az ÁSZ kilenc költségvetési támogatásban részesült pártot (Demokratikus Koalíció, Fidesz – Magyar Polgári Szövetség, Jobbik Magyarországért Mozgalom, Kereszténydemokrata Néppárt, Lehet Más a Politika, Magyar Kétfarkú Kutya Párt, Magyar Szocialista Párt, Momentum Mozgalom, Párbeszéd Magyarországért Párt) és alapítványaikat kereste meg hivatalos levélben, küldött számukra a gazdálkodásuk értékelésére szolgáló kérdéssort, illetve felajánlotta a konzultáció lehetőségét, a pártok és alapítványaik gazdálkodási gyakorlatának erősítése érdekében.
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.