OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. július 22., hétfő 11:50

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. július 22., hétfő (OS) - DK: A Fidesz által átnyomott költségvetéssel csak Orbán haverjai járnak jól

    Míg a kormány egy-egy milliárd forintot szán a költségvetésből "ovis labdaprogramra" és a Judo világbajnokság megszervezésére, vagy éppen 740 millió forintot a Vajdasági Birkózóakadémia fejlesztésére, addig - az ellenzék javaslatait semmibe véve - a nyugdíjasoknak és az egészségügynek semmi sem jut. Hiába tett javaslatot az Európai Unió pénzügyminiszteri tanácsa is a kormánynak, az oktatási eredmények javítására, a verseny élénkítésére a közbeszerzésben, a korrupció elleni fellépésre, a Fidesznek ezek az intézkedések sem állnak érdekében.

A Demokratikus Koalíció szerint a kormány tagjai minden maradék józan eszüket kidobva úgy költekeznek, mintha nem lenne holnap. Magyarországnak viszont nincs szüksége olyan uralomra, amelyik látványosan semmibe veszi a magyar emberek érdekeit, magasról tesz az ésszerű javaslatokra, és újabb százezreket készül az út szélén hagyni. Nem az a hazafi, aki Jókai, Mikszáth és Móricz regényalakjait lepipálva lopja el az ország pénzét, hanem az, aki felelősséggel gazdálkodik a nemzet vagyonával. És a Fidesz ennek a felelősségnek a közelében sincs.

Varju László
országgyűlési képviselő, a költségvetési bizottság elnöke
DK

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.