OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. augusztus 1., csütörtök 16:32

Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 1., csütörtök (OS) - Muszáj feljelentenem az ORFK és a NISZ Zrt. szoftverbeszerzéseit. Hiába az amerikai Igazságügy-minisztérium vizsgálata és a MS Magyarország beismerő nyilatkozata, a jelek szerint csak bütetőeljárásban lehet tisztázni, mi is történt valójában.

        Bár az érintettek kézzel-lábbal tiltakoznak, részletkérdésekre hivatkozva játsszák a sértődöttet, a lényeget valójában elismerték: az Országos Rendőr-főkapitányság és a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. szoftverbeszerzései szerepelnek példaként az Egyesült Államok Igazságügyi Minisztériuma által a Microsoft-ügyben közzétett jelentésben.

Emlékeztetőül: a magyar állami szervek a MS Magyarország segítségével jelentős, több százmilliós kedvezményeket alkudtak ki a Microsoft licencekre, de ezt az összeget nem az adófizetőknek spórolták meg, hanem közvetítő cégek zsebeit tömték ki vele. Utóbbiak aztán ezt a pénzt korrupt kifizetésekre fordították, vagyis politikusok zsebébe vándorolt.

Ma már nem mondhatja senki, hogy nem tudott arról, mi történik, a munka lényegi részét az amerikai igazságügy elvégeztet. Rendelkezésre áll a MS Magyarország vezetésének beismerő nyilatkozata is. Vagdalkozás helyett tisztázni kellene, mi történt pontosan, kiknek a zsebébe vándorolt a kenőpénz! Ennek sajnos az egyetlen lehetséges útja egy Magyarországon lefolytatott büntetőeljárás. Ezért vagyok kénytelen feljelentést tenni a Microsoft-ügyben.
     Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.